Blijf scherp,
met een Bril van het Werk

Met korting  voor werkgevers en gratis voor jou!

  • Vergoed door uw werkgever
  • Ruim assortiment
  • Altijd een Pearle Opticien in de buurt

Waarom wilt u gebruik maken van een computerbril vergoeding?

Maak uw werkplek comfortabel.

Zit u ook meer dan 2 uur per dag achter een beeldscherm? Voorkom oogklachten zoals droge of vermoeide ogen, maar ook nek-, schouder- en hoofdpijn met een computerbril.

Een computerbril hoort net als een goede bureaustoel en een ergonomische muis tot een comfortabele werkplek.

Wat doet een computerbril?

Een computerbril is geoptimaliseerd op de ideale kijkafstand tussen uw ogen en het beeldscherm. De glazen van een computerbril zijn voorzien van een special blauw licht filter. Blauw licht is heel helder en heeft een hoog energieniveau. Als u daar teveel naar kijkt, veroorzaakt dat mogelijk branderige-, droge ogen en hoofdpijn. In sommige gevallen kan dit zelfs leiden tot slaapstoornissen!

Een computerbril neutraliseert blauw licht. Klanten geven aan dat computerbrillen helpen vermoeide ogen te verminderen. Dit komt door de vermindering van de lichtschittering achter het scherm en scherper contrast.​

Computerbrillen zijn ook zonder sterkte verkrijgbaar. Uiteraard zit er in de glazen wel een speciaal blauw licht filter om de ogen te beschermen.
Lees meer over computerbrillen op de website van Pearle Opticiens.

Regelgeving computerbril vergoeding

Artikel 5 van de Welzijnswet legt aan de werkgever de algemene verplichting op de nodige maatregelen te treffen ter bevordering van het welzijn van de werknemers bij de uitvoering van hun werk. De werkgever dient daarbij algemene preventiebeginselen in acht nemen zoals het voorkomen van risico’s met de inrichting van de werkposten en de keuze van de werkuitrusting.

Artikel 5 van de Welzijnswet legt aan de werkgever de algemene verplichting op de nodige maatregelen te treffen ter bevordering van het welzijn van de werknemers bij de uitvoering van hun werk. De werkgever dient daarbij algemene preventiebeginselen in acht nemen zoals het voorkomen van risico’s met de inrichting van de werkposten en de keuze van de werkuitrusting.

Heeft u een computerbril nodig?

Zit u iedere dag achter een beeldscherm voor werk? Doe de schermtest van Pearle en kom erachter óf en welk type computerbril bij u past. Het goede nieuws is: alle type computerbrillen verkrijgbaar bij Pearle krijgt u bij Bril van het Werk gratis via uw werkgever!

Doe de Pearle schermtest

Meest gestelde vragen door werknemers

Hoe werkt een computerbril?

Langdurig geconcentreerd kijken naar een beeldscherm kan zorgen voor oogproblemen, hoofdpijn en nek- of schouderklachten. Een computerbril zorgt voor optimaal zicht en een ontspannen werkhouding achter een beeldscherm. De sterkte in de glazen is geoptimaliseerd naar de kijkafstand tussen een beeldscherm en de ogen. Samen met de blauwlichtfilter draagt dit bij aan een rustige blik op uw scherm.

Is er ruime keuze monturen?

Met Bril van het Werk heeft u de keuze uit vrijwel het gehele assortiment monturen bij Pearle Opticiens; meer dan 1500 monturen. Ook biedt Pearle Opticiens keuze uit een ruim assortiment merken zoals Ray-Ban, Carrera en Emporio Armani. Voor het volledige assortiment zie pearle.be/brillen.

Waar kan ik een oogmeting laten doen voor Bril van het Werk?

Via Bril van het Werk kunt u een gratis oogmeting laten doen bij één van de vestigingen van Pearle. Via uw werkgever ontvangt u eerst een uitnodiging voor een gratis oogmeting en een computerbril vergoeding. In deze uitnodiging zit een URL waarmee u direct een afspraak kunt maken bij een Pearle vestiging bij u in de buurt. Deze URL is 30 dagen geldig; daarna wordt deze geblokkeerd en zult u bij uw werkgever een nieuwe URL moeten aanvragen.

Ik wil een duurdere bril dan de vergoeding van mijn werkgever, kan dat?

Alle werknemers krijgen via Bril van de Baas altijd 25% korting op de complete beeldschermbril op maat. Dit betekent dat u voor 25% meer dan de vergoeding van uw werkgever een gratis beeldschermbril kan uitzoeken. Bij een vergoeding van de werkgever van EUR 179,- is de beeldschermbril gratis tot EUR 238,-; bij EUR 289,- is de beeldschermbril tot EUR 385,- gratis en bij EUR 399,- is de bril tot EUR 532.- gratis. Indien u voor een duurdere bril wilt gaan, dan kunt u het restant zelf bijbetalen.

Is een computerbril een wettelijke voorziening?

Indien uit het oogonderzoek blijkt dat de werknemer met een gewone leesbril het beeldschermwerk niet goed kan uitvoeren, dan moet de werknemer kunnen beschikken over een speciaal correctiemiddel dat uitsluitend met het werk verband houdt. De kosten van dit speciaal correctiemiddel zijn voor de werkgever.

Die bepalingen zijn terug te vinden in artikel 7, 2° van het KB van 27 augustus 1993: “als de resultaten van het oftalmologisch onderzoek het vereisen en indien een normaal correctiemiddel de uitoefening van werk op een beeldscherm niet mogelijk maakt, moet de werknemer beschikken over een speciaal correctiemiddel dat uitsluitend met het betrokken werk verband houdt

Is een werkgever verplicht een computerbril te vergoeden?

Artikel 5 van de Welzijnswet legt aan de werkgever de algemene verplichting op de nodige maatregelen te treffen ter bevordering van het welzijn van de werknemers bij de uitvoering van hun werk.


Naast de algemene beginselen bevat de Codex over het welzijn op het werk specifieke verplichtingen inzake beeldschermbrillen. Zo is een werkgever verplicht de werknemers die een aanzienlijk deel van hun normale werktijd gebruik maken van beeldschermapparatuur, vijfjaarlijkse een oogonderzoek en passende preventiemaatregelen te bieden. Als de resultaten van het oogonderzoek door een oogarts het vereisen en indien een gewone bril voor verzicht of een leesbril de uitoefening van werk op een beeldscherm niet mogelijk maakt, heeft de werknemer recht op een beeldschermbril vergoeding.

Ontvang ik garantie op de aangeschafte computerbril?

Pearle Opticiens streven naar de beste kwaliteit. Toch kan het gebeuren dat een beeldschermbril niet voldoet aan de eisen. Daarom krijgt u via Bril van het Werk 2 jaar garantie op productie- en materiaalfouten met de Kwaliteitsgarantie van Pearle. Is de kwaliteit goed, maar bent u simpelweg niet tevreden met de beeldschermbril, dan kan met de Wengarantie van Pearle de bril binnen 2 maanden worden geruild. Is de sterkte binnen 1 jaar veranderd? Dan kunt u via Bril van het Werk dankzij de Zichtgarantie bij Pearle kosteloos nieuwe glazen krijgen.

Kan de computerbril worden geruild als ik toch niet tevreden ben?

Jazeker, wanneer u om welke reden dan ook niet tevreden bent met de computerbril, dan kan met de Wengarantie van Pearle de bril binnen 2 maanden worden geruild.

Wat is de kwaliteit van de computerbrillen via Bril van het Werk?

Bril van het Werk is de zakelijke service van Pearle Opticiens. Bij Pearle Opticiens kunt u altijd rekenen op kwaliteit. Daarom krijgen werknemers op elke beeldschermbril 2 jaar garantie op productie- en materiaalfouten.